+45 40 78 10 75
Varmepumper
Derfor er øvrige energisparende tiltag en positiv investering.
 
Hvorfor er varmepumpe en god investering?
 
Varmepumper er et moderne, økonomisk og miljøvenligt alternativ til olie, elvarme, naturgas og biobrændsel, da varmepumper anvender luftens og jordens naturlige varme til at producere varmeenergi. En varmepumpe virker ganske enkelt ved at udnytte solenergien i jorden eller udeluften -også midt i den kolde vinter. Uanset om du i dag får varme fra el, olie eller gas, vil du kunne spare mange penge på din varmeregning ved at skifte til en varmepumpe, samtidig med at du gør
noget godt for miljøet. Med en varmepumpe vil du typisk kunne skære helt op til 60 procent af din nuværende varmeregning, hvis du i dag bruger elvarme. Tilsvarende vil du kunne spare cirka 55 procent, hvis du har oliefyr, og omkring 50 procent, hvis du opvarmer dit hus ved hjælp af gas. Og det, uden at du behøver at skrue ned for hverken boligens temperatur eller det varme vand.
 
De markante økonomiske fordele ved at skifte fra eksempelvis olie, gas eller elvarme betyder, at du i langt de fleste tilfælde vil kunne betale ekstrainvesteringen i varmepumpen tilbage på 6-10 år.
To typer varmepumper. En varmepumpe bruger udelukkende el, men moderne varmepumper afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til deres elforbrug. Derfor er varmepumper en god forretning. Der findes to typer varmepumper, som giver både rumopvarmning og varmt vand i hanerne: Luft til vand-varmepumper udnytter luftens varme gennem en varmeoptager uden for huset, som overfører varme og energi fra luften til brugsvand, radiatorer og gulvvarme. Selv på en kold vinterdag med en temperatur på minus 15 grader er der energi og varme nok i luften til at opvarme din bolig.
Et jordvarmeanlæg er en miljøvenlig og meget effektiv type varmepumpe, der udnytter varmen i jorden til boligopvarmning. Selv midt i den koldeste vinter kommer du ikke til at mangle varme, da anlægget via jordslanger kan overføre varmen, som solen har lagret i jorden, til varmepumpen inde i huset.
I varmepumpen hæves temperaturen for efterfølgende at afgive varme til boligens varmesystem.
Jo højere temperaturen i jorden er, des mere effektivt fungerer varmepumpen. Men selv i frostvejr kan der trækkes tilstrækkelig meget varmeenergi ud af jorden til, at jordvarmeanlægget er en god forretning, da det typisk producerer tre til fire gange så meget energi, som den forbruger.